juni 23, 2021

Masterclasses

Sommerakademie Friedrichsdorf, Duitsland

In 2003 richtte Thomas Herrmann samen met Lars Keitel en Vera Laporeva (www.veralaporeva.com) de Sommerakademie in Friedrichsdorf op.  Vanaf het begin was het doel om kinderen en volwassenen van jong tot oud in een week tijd masterclasses in kamermuziek te geven.

Sinds de oprichting hebben er 17 edities plaatsgevonden en zijn er talrijke workshops en masterclasses aan het programma toegevoegd.

In augustus 2021 vindt de 18e editie van de Sommerakademie plaats en zal Thomas Herrmann weer zijn opwachting als docent piano & kamermuziek gaan maken.

18. Sommerakademie 

Pianocursus Arosa, Zwitserland

In het jaar 2010 richtte Thomas Herrmann een eigen pianocursus op in Zwitserland. In het geweldige ambiance van het prachtige Hotel Altein gaf hij elke zomer les in de oude bibliotheek van het hotel. Sinds het begin hebben er 7 edities van de pianocursus plaatsgevonden.

Masterclasses Conservatorium Potchefstroom, Zuid-Afrika

In 1999 & 2001 ging Thomas Herrmann, samen met Vera Laporeva, op uitnodiging van de Universiteit van Potchefstroom masterclasses geven voor de studenten van het Conservatorium in Potchefstroom.